חדשות ועדכונים
כדורי אורז ממולאים גבינה צהובה
מצרכים:
- 3 כוסות אורז מבושל
- 2 ביצים טרופות
- 100 ג"ר גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת
- מלח
- פלפל
- 3-4 כפות קמח
אופן הכנה:
- לערבב לתערובת אחידה (אם דביק אפשר להוסיף מעט קמח )
- יוצרים כדורים בגודל פינג פונג
- ובמרכז של כל כדור מטביעים קוביית גבינה צהובה וסוגרים יפה יפה לצורת כדור ( שהגבינה לא תצא בשעת הטיגון.)
- טובלם בביצה (אפשר גם בלי ביצה) אחר כך בפירורי לחם
- מטגנים בשמן עמוק.
- מעבירים לנייר סופג.
כדורי שוקולד
מצרכים ל-30 כדורים:
- 200 גרם ביסקוויטים פתי בר
- 10 כפות סוכר
- 5 כפות קקאו
- 7 כפות חלב
- 1 כפית תמצית וניל
- 100 גרם חמאה או מרגרינה
תוספות לציפוי:
- סוכריות בצבעים שונים / קוקוס טחון
אופן ההכנה:
- לפורר את הביסקוויטים עד כמה שניתן
- לקערה גדולה להכניס את הביסקוויטים, סוכר והקקאו ולערבב
- להוסיף את החמאה / מרגרינה, חלב ותמצית וניל ולערבב היטב עד שכל החומרים התאחדו ואין גושים.
- ליצור כדורים קטנים ולגלגל בתוספות השונות: סוכריות / קוקוס ועוד
- לסדר בתוך מנג'טים
- להכניס למקרר עד שהכדורים יתקשו
מתכון לטורטיות
נלקח מאתר פסטו
מצרכים ל10 טורטיות מקמח רגיל:
- 2 כוסות קמח
- 1.5 כפיות אבקת אפיה
- 1 כפית מלח
- 2/3 כוס במים חמימים
- 2 כפות שמן
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה.
- יוצרים גומה במרכז ומוסיפים מים חמימים ואת השמן ומערבבים עד לקבלת בצק גמיש ולא דביק.
- מוצאים ולשים מספר דקות על משטח מקומח מעט ומניחים למנוחה של 30 דקות.
- מחלקים את הבצק לכדורים בגודל ביצה ומשטחים כל כדור בכפות הידיים, בעזרת מערוך משטחים את הכדורים על משטח מקומח מעט לעיגולים בעובי 3 מ"מ.
- מחממים מחבת כבדה על להבה בינונית, מניחים עיגול בצק במחבת ומטגנים ללא שמן עד להזהבה קלה והבצק מקבל בועות קטנות. מוציאים ושומרים מכוסה במגבת עד להגשה.
- ניתן לאחסן בקופסה אטומה ולהקפיא לשימוש מאוחר יותר.
- מגישים ממולא מראש או מניחים בצלחת הגשה ומניחים לכל אחד למלא במילוי הרצוי לו. ניתן להגיש גם עם מטבלים שונים.
- הקפידו לכסות אותם במגבת ולהשתמש מיד,אם לא, תקפיאו אותם ותוציאו לפי הצורך.
ניוקי תפוחי אדמה
מקור "אהרוני -ספר הפסטה".
מצרכים:
- 1 ק"ג תפוחי אדמה
- 2-2.5 כוסות קמח
- 2 ביצים
- 30 גרם חמאה רכה
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה:
- קולפים ומבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים.
- מסננים היטב את המים.
- מחזירים לסיר מטלטלים עד לייבוש.
- מועכים את תפוחי האדמה ,
- מוסיפים את הקמח, הביצים, החמאה, ופלפל
- לשים עד קבלת בצק אחיד. (אם הבצק דביק – מוסיפים מעט קמח)
- מקררים למספר שעות
- מגלגלים הבצק לנקניקים בעובי אצבע ופורסים ל חתיכות של 2 ס"מ .
- מבשלים במים רותחים עם הרבה מים ומלח ל – 3 דקות עד שהניוקי צפים.
- שמים בצלחת מוסיפים רוטב טעים
רביולי
מצרכים למשפחה של 5 נפשות:
500 גרם קמח ( כ-2.5 ספלים ) קמח רגיל.
- 2 ביצים.
- 3/4 כוס מים.
- 1/5 כוס שמן.
- 1 כפית מלח.
אופן ההכנה:
- להכניס את כל המצרכים לקערה.
- ללוש במשך 10 דקות את הבצק בלי הפסקה.
- מכניסים למקרר למשך שעה.
- ניתן להכין כל מילוי שרוצים.
- מחלקים את הבצק לכדורים קטנטנים ומרדדים עיגולים בגודל של תחתית כוס חד פעמית.
- ממלאים במעט מילוי.
- מבשלים כ - 20 דקות במים רותחים.
לביבות תירס מקמח תירס וגרגרי תירס:
1 קופסת תירס מסונן היטב / או כוס וחצי גרעיני תירס קפואים מופשרים
1 כוס קמת תירס
1 כוס קמח חיטה
1 וחצי כפית אבקת אפיה
1 כוס ריוויון
1 ביצה
קמצוץ מלח + קמצוץ סוכר
מטגנים במעט שמן
להגשה:
רוטב צ'ילי מתוק / לפזר סוכר